Fakta om Rendalen

Jutulhogget, Nord- Europas største canyon

Rendølene har det romslig rundt seg; Rendalen er den største landkommunen i Sør-Norge med sine 3178 kvkm.  Her er det nok av fjell, skog og vann!

Rendalen ligger i Hedmark fylke og er en del av Nord-Østerdal; også kalt Fjellregionen.

 

Rendalens kommuneblomst; multeblomsten. Foto: Per Olav MathiesenKommuneadministrasjonen er delt i to: Helse- og omsorgssenteret ligger i Otnes, mens resten av kommuneadministrasjonen befinner seg 15 km lengre nord; i Øvre Rendal.  Det tredje tettstedet i kommunen er Åkrestrømmen.  Rendalen kommune har ca. 1900 innbyggere.

 

Kommuneblomst 

Kommunestyret har valgt multeblomsten som Rendalens kommuneblomst. 

 

Oppvekst
Rendalen har to grunnskoler; Berger skole i Øvre Rendal (1.-7. klasse) og Fagertun skole i Åkre (1.-10. klasse).  Det er videregående skoler på Koppang og Tynset. Kommunen har egen kulturskole.  Rendalen barnehage er kommunal, og har avdelinger i Åkrestrømmen og Bergset.  Det er i tillegg en privat barnehage på Hornset.

 

Næringsveier
Rendalen er en skogkommune.  Tidligere ga skogen arbeid til svært mange, men den tiden er forbi.  Hogstmaskiner og annen moderne teknikk har tatt over for skogsarbeideren.  Men likevel er skogbruket fortsatt viktig, sammen med jordbruk, reiseliv og noe industri.

 

Verdt å se
Nord-Europas nest største canyon; Jutulhogget, ligger i kommunen.  Det samme gjør Norges største innlandsfiskevær; Fiskevollen ved Sølensjøen.  Ellers er Rendalen Bygdemuseum et aktivt kultursenter.  Der ligger bl.a. Bull-muséet, som var dikteren Jacob Breda Bulls barndomshjem.  Muséet har også ei enestående trekkspillsamling.

 

Jakt og fiske - og musikk!
Utmarka i Rendalen brukes mye både av rendøler og andre, og det er usedvanlig rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv.  En annen fritidssyssel som opptar mange er musikk - Rendalen har blant annet sitt eget symfoniorkester!

Nyheter
Høyhastighetsbredbånd

Rendalen kommune planlegger å søke om Nkom-midler 2018 for utbygging av bredbånd i flere områder av kommunen. 
DU kan nå komme med innspill som kan være av betydning for den videre prosessen. 
Høringsfristen er 29. mai 2018.

 

29.04.2018
Digitalradio

Radioskiftet nærmer seg med stormskritt. Vet du hvilke radiokanaler som blir heldigitale og når radioskiftet skjer der du bor? 

Fra FM til digital radio: I Hedmark avvikles FM-nettet for NRK 26. april. P4, Radio Norge og lokalradioer som ikke fortsetter på FM, avvikles 16. juni.

01.12.2016
Enebolig i Holmegga

Boligen er bygget som visningshus, har flott utsikt, en spennende utforming og arkitektur, og har bl.a. 4 soverom og 2 bad.

 

Interessert i tomt der?

 

01.11.2016
Tog1_170514

Den kommunale 17. mai komiteen ønsker med dette å sende en takk til alle små og store som på sin måte var med på å bidro til at vi fikk et samlende og svært vellykket 17. mai arrangement! Gjetninger går på at det var minst 700 samlet til tog og seremoni ved bauta utenfor Bergset Aktivitetssenter.

19.05.2014
Tannlege

Forbrukerrådet lanserte nylig www.hvakostertannlegen.no, på oppdrag fra helsemyndighetene. Nettstedet gir forbrukerne prisoversikt over de mest vanlige tannbehandlinger i  landet, både offentlige og private. I tillegg til generell informasjon om klagerettigheter, klageinstanser og forbrukerrettet tannhelse.


13.05.2013
Kommunekartapp

Geodatasamarbeidet i Nord-Østerdal (NØGIS) har anskaffet kommunekart-app som er tilgjengelig for alle kommunene i Nord-Østerdalen. Nå får du tilgang til grunnkart, eiendomskart, flyfoto og planer direkte på din smarttelefon og nettbrett – gratis

Nedlastningsinformasjon 

10.05.2013
digital radio

Radioens framtid er digital. FM-nettet har begrenset plass. Stortinget har derfor vedtatt en overgang til digital radiokringkasting. Det er planlagt slukking av FM-båndet i 2017, med unntak for mindre lokalradiostasjoner. Dette vil berøre store deler av Norges befolkning, mange er klar over teknologiskiftet- men det er også en fjerdedel som ikke kjenner til teknologiskiftet. Brosjyre fra Medietilsynet

05.03.2013